Δεν μπορει να λειπει απο Εκδρομη στο Ναυπλιο…

0
18313
Οι ρόδες από τον τεράστιο Δούρειο Ίππο που ετοιμάζεται…. Φανταστείτε το μέγεθος!

Το Ναύπλιο είναι από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί ένα κλασικό προορισμό για εκδρομές. Σχολεία, ερωτευμένα ζευγάρια, οικογένειες και παρέες το επιλέγουν για να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές. Τις περιόδους των σχολικών εκδρομών, το λιμάνι είναι γεμάτο από λεωφορεία, ενώ οι δρόμοι από τις φωνές των ενθουσιασμένων μαθητών.

nafplio2

Το Μπούρτζι, το Παλαμίδι και οι βόλτες στα σοκάκια, σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως σε ένα ταξίδι, το “κερασάκι στην τούρτα” έρχεται από πρωτότυπες δραστηριότητες που ολοκληρώνουν τη “μαγεία” και μένουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό. Το Ναύπλιο έχει την τύχη να περιλαμβάνει “εντός ακτίνας” ιστορικούς τόπους, όπως για παράδειγμα είναι οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.

%ce%bc%cf%85%ce%ba%ce%ae%ce%bd%ce%b5%cf%82-300x199

Οι δε Μυκήνες, βρίσκονται επί του δρόμου, όταν κανείς έρχεται από Αθήνα – Κόρινθο. Η στάση στον αρχαιολογικό χώρο, με τα Κυκλώπεια Τείχη, την Πύλη των Λεόντων, τους σημαντικούς Τάφους, το Μουσείο, και άλλα αξιοθέατα θεωρείται δεδομένη για τα σχολεία, λόγω της μεγάλης ιστορικής σημασίας. Αν και αυτή η επίσκεψη είναι χρήσιμη και απαραίτητη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, συχνά οι μαθητές κουράζονται, αφού οι ίδιοι κυρίως εκτιμούν την εκδρομή ως απόδραση από την μαθησιακή καθημερινότητα.

doureios_ippos-300x224Αυτό που χρειάζεται συμπληρωματικά είναι μια δραστηριότητα που να συνδυάζει τη μάθηση με την ευχαρίστηση και να μένει αξέχαστη. Αναζητείται, δηλαδή, το “κερασάκι στην τούρτα” για το οποίο κάνουμε λόγο παραπάνω. Το Silo Art Factory που βρίσκεται στις Μυκήνες είναι ένας μοναδικός χώρος τέχνης που εκτός των άλλων προσφέρει βιωματικά σεμινάρια κεραμικής, δένοντας την ιστορία και τις αρχαίες τεχνικές με το σήμερα. Σύμβολο του χώρου έχει καταστεί ο διάσημος Δούρειος Ίππος, δημιούργημα του καλλιτέχνη Στέλιου Δ. Μαραγκού.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους ανθρώπους του Silo Art Factory, από το να βλέπουν, κατά την αναχώρηση των επισκεπτών, ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

gallery2-1024x385

Το Ναύπλιο είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείς, αλλά πραγματικά το Silo Art Factory δεν μπορεί να λείπει από μια τέτοια εκδρομή! Πες ναι στον Εναλλακτικό Τουρισμό!