Αρχαιολογικός Χώρος & Μουσείο Μυκηνών

0
1426

Αν έχεις ακούσει για τις Μυκήνες, σίγουρα θα θες να τις θαυμάσεις από κοντά. Η ακρόπολη των Μυκηνών βρίσκεται σε ένα βραχώδες ύψωμα ανάμεσα σε δύο ψηλούς κωνικούς λόφους, τον Προφήτη Ηλία και τη Σάρα, σε θέση στρατηγικής σημασίας. Σύμφωνα με τη μυθολογία ιδρύθηκαν από τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης, και στη συνέχεια ο γιος του Ατρέα, ο Αγαμέμνονας, ένωσε όλους τους Έλληνες που λεηλάτησαν την Τροία κάτω από το ξίφος του, κάνοντας τις Μυκήνες γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Μυκήνες σε περιμένουν να πατήσεις το πόδι σου στον τόπο που κάποτε πάτησαν του Ομήρου οι “κάλλιστοι των ανδρών”.

Σημαντικά Ευρήματα:
Η Πύλη των Λεόντων, τα επιβλητικά “κυκλώπεια τείχη”, το Παλάτι των Ατρειδών, μια σειρά από αρχοντικές οικίες, ψηφιδωτοί διάκοσμοι προγενέστερης κρητομινωϊκής τεχνοτροπίας, απομεινάρια του Ταφικού Κύκλου Α’ και του Ταφικού Κύκλου Β’, ο Τάφος της Κλυταιμνήστρας, ο Τάφος του Αιγίσθου, η Υπόγεια Δεξαμενή, η Βόρεια Πύλη, ο Θησαυρός του Ατρέα που μέσα σε αυτόν βρέθηκαν χρυσά αντικείμενα και η φημισμένη Μάσκα του Ατρέα.

Μη Χάσεις:
Να συνδυάσεις την επίσκεψη σου με το Μουσείο Μυκηνών που βρίσκεται εντός του χώρου

Πληροφορίες: 
Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών, Μυκήνες, 212 00, Αργολίδα

Τηλέφωνο:  
(+30) 2751076585, 76802

Ωράριο: 
Χειμερινό: 08:00-15:00 / Θερινό: 08:00-19:00

Εισιτήριο: 
€8 ολόκληρο, €4 μειωμένο (ισχύει για όλο το χώρο)

Ελεύθερη Είσοδος: 
6 Μαρτίου (Μνήμη Μελίνας Μερκούρη), 18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), 5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος), Τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς), 28η Οκτωβρίου, Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου